Cinegy

19-02-2024 12:15
Cinegy

Cinegy AIR - Çok Kanallı Yayın Sunucusu ve Yayın Otomasyon Yazılımı

 

 

Bir kanal yayınlamak karmaşık bir iş; birçok ara bağlantı elemanı maliyet, yönetim ve bakım gerektiriyor. Cinegy AIR tek kutuda birçok özellikle çok sayıda kanalı destekleyerek bu zorlukları basitleştiriyor.

Monolitik siyah kutular artık yok, onların yerini TCP/IP ağa bağlı gerçek zamanlı hizmet cihazları aldı. Cinegy Air, entegre bir yazılım paketi içinde SD, HD, UHD ve/veya 8K yayın oynatma için bir yayın otomasyon ön ucu ve gerçek zamanlı bir video sunucusu sağlar.

Cinegy Air Sürümleri

Cinegy Air üç farklı versiyonda sunulmaktadır:

Cinegy Air - tüm özellikler - Cinegy Title CG/branding ve Cinegy Subtitle inserter isteğe bağlı olarak

Cinegy Air PRO - Yukarıdakilerin hepsi + Cinegy Title CG/branding seçeneği dahil

Cinegy Air ULTIMATE - Yukarıdakilerin hepsi ve bir adet Cinegy Subtitle kanalı dahil

 

Cinegy Titler – Gerçek Zamanlı KJ (CG-Character Generator)

 



Cinegy Title, birden fazla katmanlı otomasyon kontrollü, şablona dayalı başlıklar, logolar, animasyonlu grafikler ve daha fazlasının eklenmesine olanak tanır. Basit bir kayan yazıdan alt üst karakter animasyonlarına kadar, Cinegy Title gelişmiş efektler ve özelliklerin tam bir yelpazesini içerir. Bu modül, logo ekleme gibi basit gereksinimlerden şablona dayalı bilgi ve animasyonlu video plakalarıyla karmaşık markalama işlemlerine kadar çeşitli ihtiyaçları karşılar.

 

Cinegy Archive - Kurumsal Arşiv ve İş Akışı Çözümü

 

 

Cinegy Archive, arşive veya üretimleri yönetmek için herhangi bir kuruluş için yenilikçi bir medya varlık yönetimi çözümüdür. Ölçeklenebilir ve açık bir mimariye sahip olan Cinegy, bant tabanlı arşivleri ve üretim iş akışlarını dijitalleştirmek için en uygun çözümü sunar. Medya varlıklarının tüm yaşam döngüsü boyunca gelişmiş günlük tutma ve metadata birikimi ile kolayca aranabilir ve yeniden kullanılabilir hale gelir, zaman ve para tasarrufu sağlar.

Cinegy Archive, hikaye ve video editörlerinin video materyal üzerinde gerçek zamanlı olarak çalışmasına olanak sağlayarak yerel ve uzaktan gerçek zamanlı işbirliği yapmayı mümkün kılar. Cinegy Workspace tarayıcı tabanlı arayüzü kullanarak klipler herhangi bir yerden aranabilir, göz atılabilir, seçilebilir ve hatta düzenlenebilir. Cinegy Archive, varlıklarınızı canlandırır.

 

Cinegy Desktop - Team Workflow Production

 

 

Cinegy Desktop, arşivdeki medyaya gerçek zamanlı olarak erişim sağlar ve güçlü kurgu araçları ile medya düzenleme, içe aktarma, dışa aktarma gibi bütün video işleme araçlarını üzerinde barındırır.

Cinegy Desktop, standart ofis IT altyapısında çalışır ve ağ ortamında herhangi bir kullanıcının masaüstüne kurulabilir. Kullanıcıların pahalı düzenleme alanlarını meşgul etmeden masaüstlerinden işbirliği yapmalarına olanak tanır. Tam sistem işlevselliği, maksimum iş akışı esnekliği için herhangi bir çalışma alanından, düzenleme alanından veya makine odasından erişilebilir.

 

Cinegy Teleprompter

 

 

Cinegy Prompter otomatik olarak metin bloklarını alır ve bunları önceden belirlenmiş bir hızda oynatmanıza izin verir. Operatör veya sunucu, metni jog-shuttle, pedal veya klavye ile ayarlayabilir. Metin bloğu, başlatılmadan önce herhangi bir zamanda önizlenebilir hatta düzenlenebilir. Video çıkışı, gerektiğinde dikey olarak yansıtılabilir, yatay olarak yansıtılabilir veya sağdan sola moduna geçirilebilir. Font tipi, boyutu ve rengi, kişinin tercihine göre değiştirilebilir.

"Cinegy Prompter, Cinegy Arşiv haber odası çözümü ile yüksek derecede entegre edilmiştir ve Cinegy Desktop’ta yapılan değişiklikler yapıldıktan sonra veritabanından tüm güncellemeleri otomatik olarak alır. Cinegy Prompter, hikayeyi sadece yerel olarak bağlı ekranda değil, aynı zamanda MPEG-TS yayın çıkışı aracılığıyla üretim ağı boyunca dağıtabilir.

 

Cinegy Capture PRO

 

 

Yayıncılıkta gerçek zamanlı içerik akışlarının güvenilir biçimde kaydedilmeleri ve mümkün olduğunca kısa sürede işletmenin erişimine açılması gerekiyor. Cinegy Capture PRO sayesinde operatörler ağdaki herhangi bir yerde çalışmakta olan, kullanıcı dostu arayüzüyle sisteme ulaşarak arşiv, kurgu ve uzaktan yönetim için gereken tüm verileri istenilen format ve kodekte kaydedebilmektedir. İstenildiği takdirde 4 farklı kalitede (High, Medium, Low, Web) kayıt oluşturma imkânı sağlamaktadır.

 

Cinegy Convert

 

 

Cinegy Convert, Cinegy'nin sunucu tabanlı dönüştürme(transcoding) ve toplu işleme hizmetidir. Bir ağ tabanlı yazıcı sunucusu gibi çalışması için tasarlanmıştır; tekrarlayan dışa aktarma ve dönüştürme görevlerini önceden belirlenmiş formatlara ve hedeflere "yazdırarak" gerçekleştirmek için kullanılabilir. Bağımsız ve Cinegy Arşiv entegre varyantlarıyla sunulan Cinegy Convert, tekrarlayan görevleri otomatikleştirerek daha önemli faaliyetlere uygulanabilecek zaman kazandırır. İşleme, sırayla görevleri işleyen bir yazıcı kuyruğu/spooler olarak hareket eden özel Cinegy Convert sunucularında gerçekleştirilir. Son derece esnek, ölçeklenebilir ve etkileşimlidir, farklı formatlara malzeme dönüştürmek ve üçüncü taraf NLE sistemleriyle entegrasyon için ideal bir araçtır.

 

Cinegy Multiviewer

 

 

Uydulardan, kameralardan, playout aygıtlarından ve diğer yerel veya uzak kaynaklardan gelen akışların tümünün izlenmesi gerekmektedir. Bu sebeple önizleme için gerekli tüm verileri bulabileceğiniz Cinegy Multiviewer imdadınıza yetişiyor. Cinegy Multiviewer, herhangi bir sinyal kopukluğunda ya da veri aktarımında bir problem olduğunda arızanın kaynağını bulmanızı ve analiz etmenizi sağlamaktadır. Sektörde kullanılan IT cihazları ile sıkıntısız bir şekilde çalışarak Ethernet üzerinden IP/NDI video transferi, standart SDI kartlar üzerinden video akışı ya da SMPTE-2110 protokolü ile önizleme yapılabilmektedir.

 

Cinegy Route

 

 

Yaşlanan SDI tabanlı altyapıların, İnternet protokolü (IP) tabanlı altyapı teknolojisi ile değiştirilmesi, iş akışı verimliliğini artırmayı ve maliyetleri azaltmayı amaçlayan yayıncılar arasında giderek popüler bir tercih haline gelmiştir. IP altyapıları, akış verilerinin SDI routerlar ve kabloları aracılığıyla değil, Ethernet ağları üzerinden taşınmasına izin verir ve yayıncılara birçok avantaj sunar. IP altyapıları kurmak ve bakımını yapmak SDI'ye göre çok daha az maliyetlidir. Ayrıca, daha büyük kapasite ve gelişmiş esneklik sağlar, yayın operasyonlarının daha hızlı büyümesine ve daha az sorunla daha düzgün bir şekilde çalışmasına olanak tanır.

 

Konu ile ilgili detaylı bilgi için bize 0212 222 00 30 veya info@4kpromedya.com.tr iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.